Suomen lammasosuuskunta

Suomen lammasosuuskunta perustettiin markkinoimaan ja myymään kotimaista karitsan- ja lampaanlihaa jälleenmyyjien kautta kuluttajille. Edustamme tällä hetkellä valtakunnallisesti yli 150 lammastilaa ja muutamia vuohitiloja.

Suomen lammasosuuskunta perustettiin markkinoimaan ja myymään kotimaista karitsan- ja lampaanlihaa jälleenmyyjien kautta kuluttajille. Edustamme tällä hetkellä valtakunnallisesti yli 150 lammastilaa ja muutamia vuohitiloja. 

Lammasosuuskunta perustettiin vuonna 1995, tuolloin nimenä oli Pohjanmaan lammas- ja vuohiosuuskunta. Toiminnan laajentuessa valtakunnalliseksi nimi muutettiin Suomen Lammasosuuskunnaksi. Tuottajien yhteenliittymänä pystymme myös palvelemaan yhteistyökumppaneitamme paremmin. 

Saimme tuottajaorganisaatiostatuksen vuonna 2019, yhtenä ensimmäisistä liha-alan tuottajaorganisaatioista. Tuottajaorganisaatio on tuottajien perustama yhteenliittymä, joka auttaa jäseniään tuotannon suunnittelussa ja markkinoinnissa. Tämän organisaation tavoitteena on vahvistaa tuottajien asemaa markkinoilla. 

Teemme yhteistyötä useiden lihateollisuuden yritysten kanssa. Yhteistyökumppanimme ovat alansa kärkeä, huolehtivat työntekijöidensä hyvinvoinnista ja maksavat veronsa Suomeen. Palvelemme  yhteistyökumppaneitamme mm. kehittämällä tuotantoa tasapainoisemmaksi tarjonnan ja kysynnän suhteen. Neuvomme myös tuottajiamme kohti entistä laadukkaampaa ja ammattimaisempaa tuotantoa. Kehitämme aktiivisesti koko ketjua sidosryhmäyhteistyöllä. 

Kuluttajat löytävät kotimaista karitsaa parhaiten vähittäiskaupasta joko tuoreena tai pakasteena. Suurimmat karitsaa vähittäiskauppaan ja ravintoloille toimittavat lihatukut ovat Tamminen Oy sekä Reinin Liha Oy. Näiden toimittajien kautta kotimaista karitsanlihaa on saatavilla useissa S- ja K-ketjun kaupoissa sekä ravintoloissa ympäri Suomen. Jos lähikaupastasi ei löydy kotimaista karitsaa, voit hyvin pyytää kauppaa ottamaan sitä valikoimaansa.

Osa jäsentiloistamme myyvät tuottamaansa lihaa kuluttajille myös suoraan tilalta. Suoramyyntiä harjoittavat tilat  löytyvät kootusti https://lammasyhdistys.fi/kuluttajalle/suoramyyntitilat/

Etuja jäsenyydestä

Suomen Lammasosuuskunta on lampurijäseniensä omistama ja sen tavoitteena on palvella jäsentiloja mahdollisimman hyvin. Tuottajaorganisaatio status antaa meille mahdollisuudet neuvotella keskitetysti tuotantomme myynnistä ja hankintojen kilpailuttamisesta. Neuvottelemme tuottajahinnat ja tuotantopanosten hinnat lampurien puolesta. Keskittämällä saamme parhaat tarjoukset.

Lammasosuuskunta neuvottelee erilaisia kampanjoita jäsentiloilleen sekä järjestää yhteistilauksia. Näitä voivat olla mm. lampaille räätälöidyt rehut, kivennäiset, nurmensiemen seokset tai vaikkapa kerintä- tai asiantuntijapalvelut.

Jäsentilojemme hyvinvointi on meille tärkeää. Siksi olemmekin olleet aktiivisesti mukana edunvalvonnassa ja lisäksi kuulumme Melan Välitä Viljelijästä verkostoon. 

Parempi tuottajahinta ja sen ennakoitavuus, ajansäästön lisäksi, ovat olleet jäsenille tehdyn kyselyn perusteella Suomen Lammasosuuskunnan liittymisen etuina. Lisäksi säästöä on saatu yhteisillä tuotantopanosten kilpailutuksilla. Myös yhteisöllisyys ja tulevaisuuden turvaaminen ovat olleet tuottajien vetureita järjestäytyä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää jäsenyydestä, tai hae jäseneksi.

Tiesitkö, että:

  • Suomen Lammasosuuskunta on jäsentensä omistama yritys. Se on ensimmäisiä liha-alan tuottajaorganisaatioita Suomessa.
  • Olemme mukana kehittämässä karitsanlihan tuotantoa, tavoitteena tasapainoinen tuotanto kysynnän suhteen.
  • Neuvottelemme jäsenille parempaa tuottajahintaa ja kilpailutamme tuotantopanoksia. Yhdistämällä voimamme pystymme palvelemaan myös teollisuutta ja kauppaa paremmin.