Kotimainen karitsan ja lampaan liha tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia monenlaiseen ruoanlaittoon. Se sopii mainiosti sekä arkeen että juhlaan. Voit valmistaa sitä grillaamalla, paistamalla, uunissa kypsentämällä tai padassa pitkään hauduttamalla.
Karitsanliha on erityisen mureaa ja maukasta. Ravitsemuksellisesti se on hyvin proteiinipitoista ja vähärasvaista. Karitsanliha on vaaleampaa ja maultaan miedompaa kuin lampaanliha. Yrtit sopivat erinomaisesti sen maustamiseen tai sitten voit tarjoilla sen pelkästään suolalla ja pippurilla maustettuna.
Valitsemalla kotimaista karitsan ja lampaan lihaa tuet paikallista ruoantuotantoa ja maataloutta. Erilaisia valmistustapoja kokeilemalla pääset nauttimaan herkullisesta ja monipuolisesta lihasta.
Olemme valikoineet tälle sivulle ohjeita ja linkkejä herkullisiin karitsan- ja lampaanliharesepteihin. Voit myös korvata perinteisen naudanlihan karitsan- ja lampaanlihaan, luoden uusia makuelämyksiä.
Reseptejä
Lampurin Keittiössä – Lammasreseptejä Lampureilta (lampurinkeittiossa.com)
Karitsasta herkkuja arkeen ja juhlaan (utu.fi)
Kokki Raymond Wesanderin karitsaburger
- 1 pkt karitsan jauhelihaa (Tamminen luomu karitsa 300g)
- 3/4 dl korppujauhoja
- 1 kermaviili (200g)
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 kananmuna
- välimerenyrttisekoitusta maun mukaan (2 tl)
- 3/4 tl suolaa
- 3/4 tl mustapippuria
Lisäksi
- voita paistamiseen
- hampurilaissämpylät
- majoneesia
- salaattia
- tomaattia
Ohje
- Sekoita korppujauhot ja kermaviili keskenään.
- Silppua sipuli ja murskaa sekä pilko valkosipuli.
- Yhdistä jauhelihataikinan aineet yhteen. Taikinan voit tehdä vaikka edellisenä iltana valmiiksi.
- Paista pihvit voissa sekä hampurilaissämpylät.
- Kokoa annos lautaselle.