Vill du bli fårproducent?

Funderar du på att bli fårproducent men saknar stöd? I samarbete med slakteriet Vainio, Lammasmaailma och branschens rådgivare har vi tagit fram rådgivningspaketet – Next Level Producent.

Rådgivninspaketet – Next Level Producent

Vi har varit oroliga över hur osäkerheten i den nya  CAP-programperioden, marknadens osäkerhet samt turbulens ute i världen kommer att påverka gårdarnas framtid. Därför utvecklade vi tillsammans ett rådgivningspaket till gårdar som funderar på att börja med får- eller getproduktion eller att utvidga sin produktion.

Tillsammans med slakteriet Vainio, Lammasmaailma samt fårrådgivare tog vi fram konceptet Next Level Producent. Rådgivningspaketet är förmånligt för gårdarna, speciellt när det går att använda sig av RÅD-finansering. Rådgivningspaketet innehåller ett gårdsbesök utförd av en får- eller getrådgivare rådgivning av en ekonomirådgivare som är insatt i fårproduktion och en veterinär som är specialiserad på får.

Målet är att ge grundläggande information om professionell får- eller getproduktion och ge information som gårdarna kan använda i beslut om en möjlig får- eller getproduktion eller hjälpa till med att komma igång med produktionen/utvidgningen.

Tveka int att kontakta oss om du funderar på en karriär som får- eller getproducent!